Zscaler Private Access, de vervanger van uw huidige VPN oplossing

Vrijdag 31 maart 2017 – Zscaler’s Private Access is de nieuwe, veiligste en 100% cloud-gebaseerde oplossing die gebruikers toegang tot interne applicaties geeft.

Gebruikers willen toegang tot applicaties. Waarom zouden wij ze dan toegang geven tot ons hele interne netwerk?

TOEGANG TOT INTERNE APPLICATIES WAS EEN UITDAGING

Het verlenen van een beveiligde toegang tot interne applicaties is al meer dan een decennium een uitdaging geweest. Tot voor kort was het enige antwoord daarop: VPN, het Virtual Private Network. Het probleem is dat VPN nog steeds een netwerk is. Verborgen malware op het apparaat van een vertrouwde gebruiker kan grote schade aan een netwerk met interne applicaties aanrichten. Maar het ergste van alles is dat VPN-netwerken – zoals elke netwerk – ingewikkeld in te richten zijn, dat veranderingen aanbrengen ingewikkeld is en dat de totale kosten ervan hoog zijn.

PRIVATE ACCESS DE OPLOSSING

Er moet een betere manier zijn. Die oplossing is er nu en heet Private Access.

Dezelfde App die geautoriseerde gebruikers toegang geeft tot het security platform van Zscaler kan nu ook gebruikt worden om hen toegang te geven tot interne applicaties, ongeacht waar de gebruiker of de toepassing zich bevindt. Dit is een revolutionaire manier om op afstand een veilige toegang tot interne applicaties te leveren

HOE WERKT HET?

Private Access ontkoppelt uw toepassingen van het interne netwerk. Wanneer een geautoriseerde gebruiker toegang tot een interne applicatie vraagt, maakt de policy engine een lichtgewicht, application layer-based tunnel waardoor de gevraagde applicatie naar de Zscaler cloud voert. De route naar het interne netwerk blijft zo voor de gebruiker geblokkeerd. Omdat er geen directe verbinding tussen de gebruiker en het netwerk is, kan ook malware nergens heen. Omdat de tunnel versleuteld is, blijft alle verkeer daardoor verborgen voor nieuwsgierige blikken. En als een gebruiker niet gemachtigd voor toegang tot een toepassing, kan hij deze niet zien.

En zo werkt het

Voor meer informatie

Comments are closed.