Virusaanval zorgt ervoor dat BEL-gemeenten hun systemen offline hebben moeten halen

Dinsdag 28 maart 2017 – De gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren hebben uit voorzorg al hun systemen wegens een virusaanval offline gehaald, dat hebben de gemeenten via de eigen websites en RTV Utrecht laten weten.

Doordat de systemen offline zijn kunnen burgers geen afspraak maken of online zaken met hun gemeente regelen. “Dat betekent dat de ambtenaren nauwelijks nog kunnen werken en dat inwoners alleen nog maar voor aangifte van geboorte of overlijden naar het gemeentehuis kunnen komen. Die aangiftes worden handmatig genoteerd en later verwerkt”, zegt Wethouder Niels Rood tegen RTV Utrecht.

Ook burgers die al een afspraak met de gemeente hebben, bijvoorbeeld voor een paspoort, rijbewijs of een vergunning, moeten op een ander moment langskomen, zo melden de gemeenten op Facebook.

Op de eigen websites laten de gemeenten verder weten dat er wordt gewerkt om de systemen zo snel mogelijk weer op orde te krijgen. Volgens Rood kan dit enige dagen gaan duren. “Mocht er sprake zijn van het lekken van vertrouwelijke informatie, dan laat de gemeente dit direct weten.”

Bron: security.nl

Het bovenstaande bericht laat zien, dat ondanks een aantal genomen maatregelen, geavanceerdere oplossingen nodig zijn om de nieuwste malware te kunnen tegenhouden. Met de oplossingen, van Zscaler en SentinelOne voorkomt u dit. Neem direct contact met ons op om uw infrastructuur nog beter te beschermen.

Comments are closed.