Referenties

Liever de cloud in

Met 21 werknemers is Technomarine in Goes moeilijk een grote gebruikersorganisatie te noemen. Juist die bescheiden omvang was voor het bedrijf een belangrijke reden om zijn IT vrijwel geheel in de cloud te zetten. Remi Gijzel: “Het is een relatief goedkope workspace. En je kunt thuis of waar dan ook veilig aan het werk.” Daarom gaat Technomarine liever de cloud in.

Nuevo Security adviseert

Op advies van Nuevo Security in Rijswijk koos Gijzel de Business Web Suite. “Een firewall, inspectie van webpagina’s, antivirus over de verbindingen en een reductie van het dataverkeer zijn belangrijke functionaliteiten voor ons”, zegt Gijzel over Zscaler. “Ook webbeveiliging is van groot belang. Er is veel rotzooi op het web en het scheelt tijd en energie als je de problemen die dat kan veroorzaken niet hoeft op te lossen. Medewerkers vinken nou eenmaal wel eens per ongeluk iets verkeerds aan. Dat houd je nooit helemaal tegen.”

Nuevo Security helpt

Nuevo Security hielp hem op weg met het inrichten van de policies. Vervolgens kon Gijzel met een security scan van Zscaler testen of alle instellingen goed waren voordat het live ging.

Zscaler biedt ook inzicht in het gebruik van applicaties en het internet- gedrag van medewerkers. Dat helpt om problemen sneller op te lossen. “Laatst klaagde iemand dat de internetverbinding zo traag was. In de logs van Zscaler kon ik toen zien dat hij een pagina van DHL had open- staan die elke seconde ververste. Die verbruikte 6 gigabyte in één dag.”

Lees hier het hele verhaal, waarom Technomarine ook zijn security liever uit de cloud haalt. Dit artikel stond op 9 oktober 2015 in de AutomatiseringGids.

AG_p22-23_AG1715_Technomarine_lr